Axime
 Muurhuizen 155
 3811EG Amersfoort
 033 - 246 3848

Axime en de Transportsector

Axime heeft uitgebreide en veelzijdige kennis van de sector Transport en Logistiek. Dit betreft zowel binnenlands-, als EU-transport en de problematiek van export en import van en naar de EU.

Transportmiddelen:

In veel gevallen zal gebruik worden gemaakt van transport over de weg, waarbij al dan niet containers een rol spelen. Optimale en veilige belading zijn van groot belang, maar ook het plannen van routes voor multi-pickups of multi drop-offs is mogelijk.

Zowel binnen, als buiten Nederland kunnen alternatieven voor het wegtransport interessant zijn. Van en naar Rotterdam kan goed gebruik worden gemaakt van transport over water naar de containerterminals in Utrecht en Tilburg, waarna per truck de overslagmagazijnen of de distributiemagazijnen kunnen worden beladen.

Staat er druk op een levering, dan kan luchtvracht een alternatief zijn. De hogere kosten moeten dan wel in overeenstemming zijn met de te leveren produkten. Ook is vervoer per trein een goede optie, met name als het vervoer door Zwitserland moet plaats vinden.

Douane en Verzekering:

In al deze gevallen speelt de douane een belangrijke rol. Maakt u gebruik van een gesloten entrepot (type-E), of worden de goederen ingeklaard zodra ze in Nederland aankomen. Een lastige keus, waarbij verschillende factoren een rol spelen.

Tijdens en na het transport wil er nog wel eens iets fout gaan. Goederen raken beschadigd tijdens het transport, of bij het lossen. Zonder verzekering loopt u veel risico's. Een goede methode om snel en efficient deze zaken af te handelen bespaart u een hoop zorgen.

Ketendenken:

Met het grootste deel van de transportketen, inclusief de douane en verzekering, is het mogelijk om elektronisch te communiceren. U en uw klant worden voortdurend op de hoogte gehouden van de laatste status van het produkt. Dat maakt het mogelijk om de goederenontvangst te plannen en uw verkoopverwachting bij te stellen.

Consultancy:

Een breed en complex gebied, waarbij assistentie welkom is. De consultants en projectleiders van Axime hebben de juiste kennis en ervaring en zij helpen u graag op weg om snel uw doelen te bereiken.

Is uw interesse gewekt?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.