Axime
 Muurhuizen 155
 3811EG Amersfoort
 033 - 246 3848

ENergie-sector

Axime heeft veel ervaring opgebouwd binnen bedrijven die opereren op de energie markt. De opsplitsing van leverancier en transporteur heeft voor veel beweging in de sector gezorgd. Een aantal grote leveranciers heeft z'n draai gevonden in SAP, maar moet wellicht nog een aantal acquisities verwerken. In de bestaande ERP implementatie betekent dat migraties en conversies, waarbij oude problemen de kop weer op kunnen steken.

 

Inkopen

Door gerichte acties kiezen meer consumenten voor 'groene' energie. Percentueel zal er meer eco-energie moeten worden ingekocht, of gefabriceerd. Grote windmolenprojecten en initiatieven voor bio-productie worden gelanceerd om de vraag het hoofd te bieden. Aanleg van conventionele kolencentrales ondervindt problemen met de milieu-organisaties en leidt tot negatieve publiciteit. Alternatieven als getijdencentrales vragen enorme investeringen en onderzoek, waar uitbreiding van kerncentrales niet langer op het menu staat. 

 

Verkoop

De consument heeft de vrijheid om te switchen van leverancier. Dit vraagt er om alert te blijven op de markt en de concurrentie en innovatieve plannen te ontwikkelen.

Grote aantallen klanten leidt tot grote aantallen facturen, waardoor de facturatie vaak wordt uitbesteed.

De hybride auto begint een vaste plek te veroveren, evenals de elektrische fiets en bromfiets. Aanleg van 'tap'-punten zal de vraag naar elektrisch vervoer volgen.

 

Kenmerken

Door de economische malaise stijgt het aantal wanbetalers waardoor opbrengst achter blijft.
De roep tot matiging en het toenemende gebruik van de spaarlamp leidt tot verminderde afname, dat deels wordt gecompenseerd door het toenemend aantal huishoudens.

 

Consultancy

De consultants van Axime kennen uw problematiek en helpen u mee te zoeken naar alternatieven. Zij spreken uw 'taal', waardoor zij snel operationeel zijn.

Is uw interesse gewekt?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.