Axime
 Muurhuizen 155
 3811EG Amersfoort
 033 - 246 3848

Data-migratie en Quality Management

Axime heeft grote en brede kennis van diverse ERP-systemen.

Gegevens in een ERP-systeem staan niet op zichzelf, maar zijn onderling op verschillende manieren aan elkaar gekoppeld. Het wijzigen van één rubriek heeft ongetwijfeld consequenties voor andere onderdelen van het ERP.

Zonder de juiste kennis is het niet mogelijk om een data-migratie vanuit diverse oude systemen met succes te kunnen doorlopen naar het nieuwe systeem.

Axime verzorgt naast de technische conversie ook de controle van de gegevens en stemt af met de data-eigenaren en de EDP-auditor of accountant.

 

Er zijn verschillende momenten waarop migratie van data aan de orde is.

Overgang naar een nieuw systeem

Bij de inrichting van een nieuw systeem zal er altijd behoefte zijn aan het vullen hiervan met gegevens uit één of meerdere andere systemen. Hierbij is het uitermate belangrijk om de "Mapping" goed te verzorgen. Welke rubriek uit het oude systeem komt overeen met een rubriek in het nieuwe systeem en is het nodig om de gegevens te vertalen. Worden de gegevens in het nieuwe systeem met de hand ingegeven, of gaat er gebruik worden gemaakt van meer, of minder geavanceerde tools. 

Reorganisatie

Hier is het zaak om de impact van de reorganisatie te bepalen. Welke onderdelen en objecten van het ERP worden geraakt en hoe gaan die worden omgezet of aangepast aan de nieuwe situatie. Is het aantal gegevens van die aard, dat zij met de hand kunnen worden geconverteerd, of is het nodig om tools in te zetten.

Axime heeft bij deze keuzes de juiste kennis en ervaring om goede beslissingen te kunnen nemen.

Is uw interesse gewekt?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.